Aagje maakt: Sellerieschnitzel

January 8, 2020

 

Enige tijd geleden wond ik me nogal op, omdat Ronald Giphart ergens in Duitsland het mutsigste tijdschrift had gekocht dat hij kon vinden, en vervolgens hihi haha verkondigde hoe grappig en tuttig moeder de vrouw nog achter het aanrecht stond in Duitsland.

 

Nou ligt de arbeidsparticipatie van vrouwen in Duitsland een stuk hoger dan in Nederland – dat neerbuigende vingertje kunnen we dus achterwege laten – maar Duitsland telt ook nog eens heel wat meer leuke, trendy culinaire bladen dan Nederland. Van Lecker, met zijn heerlijke over the top opmaak, tot het prachtige Veggie, geheel gewijd aan vegetarisch en veganistisch eten.

De foto’s zijn prachtig, de recepten glashelder en de makers weten precies de balans te vinden tussen trendy maar niet hysterisch hip, vernieuwend maar met veel lokale producten. En zo wordt Grünkohl een salade met grapefruit en cashews en landen erwtjes als Erbsennocken in een fenomenale Pilz-Mandel-Suppe. Mocht je dus tegen een exemplaar van Veggie aanlopen: niet aarzelen, kopen!

 

Wij maakten uit de Veggie nr. 7 (tot 12 februari nog in de winkels) Sellerieschnitzel im Mandelmantel mit Pilzragout. Lekker, gezond en ook nog eens snel klaar!

 

voor 4 personen

 

1 ui, 2 knoflookteentjes

300 g kleine champignons

2 el olijfolie

1 blik kerstomaatjes op sap

1 grote knolselderij

80 g geraspte parmezaan

60 g gemalen amandelen

2 eieren

3 el zonnebloemolie

zout, peper

 

1. Pel en snipper ui en knoflook. Borstel de champignons schoon en halveer ze. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit daarin ui en knoflook. Doe de champignons erbij en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en laat de ragout 5-8 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

2. Schil de knolselderij en snijd in plakken van circa 1 cm dik. Breng ruim water met zout aan de kook en kook ze 5-6 min.; giet af, laat uitlekken en dep droog.

3. Meng in een diep bord de parmezaan met de amandelen. Klop in een tweede bord de eieren los en breng op smaak met zout en peper. Wentel de plakken selderij eerst door de eieren en vervolgens door het amandelmengsel. Druk het paneerlaagje aan en bak de schnitzels in zonnebloemolie in een koekenpan circa 3 min. aan elke kant tot ze lekker krokant zijn. Neem uit de pan, laat uitlekken en serveer met de ragout. [MT]

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean
Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok