Aagje maakt... Kaiserschmarrn


Binnenkort is het weer krokusvakantie... of moeten we zeggen: skivakantie. En behalve skiën ga je dan natuurlijk ook de plaatselijke lekkernijen testen. Après-ski, avant-ski of... Ben je in Oostenrijk, dan kun je niet om Kaiserschmarrn heen (wil je ook niet natuurlijk!). Laten we nou een recept opgenomen hebben in Back! Het Duitse bakboek! Nee, inderdaad, niet Duits. Maar we hebben een apart hoofdstuk ‘Bij de buren’, waar naast dit Oostenrijkse recept ook bijvoorbeeld een paar overheerlijke Zwitserse recepten in staan.

voor 4 porties 4 eieren 30 g suiker snufje zout 8 g vanillesuiker 125 g bloem 375 ml melk boter om in te bakken poedersuiker

naar smaak 1 el rum + handvol rozijnen

1. Als je rozijnen wilt gebruiken: doe ze in een kommetje, giet de rum erop en laat 15 min. wellen. 2. Splits de eieren. Sla de eiwitten stijf in een brandschone kom. 3. Klop in een andere kom de eierdooiers los met suiker, zout en vanillesuiker. Zeef de bloem erboven en voeg al roerend de melk toe. Schep er dan voorzichtig de eiwitten doorheen. 4. Verhit de boter in een koekenpan met zware bodem. Laat de rozijnen als je die gebruikt, kort uitlekken. Schep de helft van het beslag in de pan, verdeel er eventueel de helft van de rozijnen over, leg een deksel op de pan en bak 3 min. Keer om en bak ook de andere kant goudgeel; trek de Schmarrn vervolgens met een vork in stukjes. Neem uit de pan en houd warm; bak op dezelfde manier het resterende beslag. 5. Bestuif met poedersuiker en serveer. Vergis je niet: dit is heerlijk, maar ook heel machtig!

Kaiserschmarrn zijn ook lekker met bijvoorbeeld warme bosbessen of zelfgemaakte appel- of pruimencompote.

De komende tijd volgen er – ‘avant/après-ski’ zeg maar – nog een paar lekkere wintersport-recepten uit Back! [isbn 9789082214918] (LT)

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean