Aagje maakt: daslookpesto | Bärlauchpesto


Het is weer daslooktijd! Misschien een tikje vroeg, maar dat geldt momenteel voor veel in de natuur. Daslook is een heerlijk groen kruid, dat je heel goed zelf in de tuin of in een pot kunt kweken, en het smaakt – en ruikt – heerlijk naar knoflook. Sinds 2017 mag je het in Nederland weer (met mate) wildplukken, maar zorg wel dat je weet wat je meeneemt: daslookblad lijkt op het blad van lelietjes-van-dalen, en die zijn giftig! In Duitsland is Bärlauch razend populair, en kun je het vaak zelfs in de grotere supermarkten vinden.

2 bossen daslook

40 g pijnboompitten

30 g parmezaanse kaas

270 ml olijfolie

zeezout, peper

  1. Was het daslookblad, schud goed droog en snijd in stukken. Hak de pijnboompitten kleiner en rasp de kaas fijn.

  2. Stamp in een vijzel de daslook fijn met de pijnboompitten en de kaas. Giet er beetje bij beetje de olie bij en blijf roeren tot je een mooie gladde massa hebt. Breng op smaak met zout en peper en doe over in een schone pot.

Heerlijk met pasta, op een zelfgemaakt soepje of natuurlijk in ons Bärlauchpestobrot uit BACK! Het Duitse bakboek (blz. 164) [MT]

foto:Shutterstock | Adina Magda

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean