Aagje kookt... Asperges met wasabidressing en norizeewier, uit Oosters vegetarisch


Een lichtpuntje in deze donkere tijden... er zijn weer asperges! En hopelijk zal het de aspergetelers ook lukken om mensen te (blijven) vinden die ze willen steken. En nu ze hun leveringen aan restaurants kwijt zijn, is het aan ons – particuliere klanten – om ze allemaal op te kopen! Geen straf lijkt me; geen heerlijker groente dan asperges en eindeloos veel manieren om ze klaar te maken. Wij maken vandaag een Japans recept: asperges met wasabidressing en norizeewier.

voorgerecht voor 4 1 norivel 1 kleine stevige komkommer, ontdaan van de zaadlijsten en grof geraspt 12 niet te dunne asperges 1 kleine rettich, geschild en grof geraspt

Voor de dressing: 1 el wasabimosterd (online verkrijgbaar) 1 tl zout 2 el mirin 1,5 el rijstazijn 3 el olijfolie 2 tl sesamolie 1 el geraspte gemberwortel

1. Rooster het norivel licht in een droge koekenpan en snijd in smalle reepjes. 2. Zout de geraspte komkommer en laat hem in een zeef circa 30 min. uitlekken. 3. Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing in de aangegeven volgorde. 4. Blancheer de asperges circa 10 min. in flink gezouten water, giet ze af en laat ze uitlekken. 6. Leg de asperges op vier borden, verdeel de uitgelekte komkommer, de rettich en de dressing erover en garneer met norireepjes.

Ook lekker om het recept uit te breiden naar een bijrerecht voor bij de hoofdmaaltijd. Lekker met krokant gebakken tofu of tempé of – als je niet vegetarisch bent – met bijvoorbeeld warm gerookte zalm. [LT]

Oosters vegetarisch, auteur: Jolande Burg, verschenen in 2011 bij Karakter uitgevers,

ISBN 9789061128304

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean