Aagje bakt: Mary Berry’s bananenbrood

Er zijn talloze recepten in omloop voor bananenbrood of -cake. In ons kookboek KOCH! De Duitse vegetarische keuken vind je er een met kaneelstreusel, maar wij gingen deze week – met een stel enorm overrijpe bananen in de aanslag – voor een nog makkelijker recept, en wel van Mary Berry. Je vindt het in haar boek Mary Berry’s Baking Bible – misschien niet het spannendste kookboek ooit, maar voor basis-bakrecepten is een absolute aanrader. Bake!

100 g zachte boter

175 g suiker

2 eieren

2 heel rijpe bananen, geprakt

225 g zelfrijzend bakmeel

1 tl bakpoeder

2 el melk

1. Vet een cakevorm in met boter, bestuif met bloem en klop het teveel aan bloem eruit. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2. Doe alle ingrediënten in een ruime kom en klop 2 minuten lang met een elektrische mixer (het kan ook met een houten spatel). Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.

3. Bak de cake circa 1 uur; een satéprikker die je in de cake steekt, moet er droog uit komen. Neem de vorm uit de oven en laat de cake 5 minuten daarin afkoelen. Maak de zijkanten voorzichtig los met een mes en stort de cake op een rooster. Laat volledig afkoelen. De cake is de volgende dag(en) het lekkerst. [MT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean