Aagje bakt... 3-vliegen-in-1-klap-brownies


Iedereen schijnt – als je kijkt naar de lege winkelschappen waar normaal gesproken meel, bloem e.d. ligt – enorm aan het bakken te zijn geslagen nu. Maar wat doe je als het niet lukt om aan meel te komen? Dan maak je 3-vliegen-in-1-klap-brownies! 1: zonder bloem; 2: met peulvruchten (ideale 'staple', heel veelzijdig); 3: ook nog eens vegan! Ze komen uit een wat ouder kookboek waar we best vaak op teruggrijpen: Puur plantaardig van Antoinette Hertsenberg en Jacinta Bokma, uitgegeven door Karakter in 2011. Ze zitten een beetje tussen brownies en fudge in, lekker sticky...

voor 12 brownies 100 g santen (harde kokoscrème) 200 gr pure chocola (minimaal 70% cacaogehalte) 50 ml agavestroop 1 zakje vanillesuiker 200 gr kidneybonen (uitlekgewicht 125 g) 1 afgestreken dessertlepel bakpoeder snuf zout 1/2 tl kardemompoeder (optioneel) cacaopoeder (optioneel)

1. Verwarm de over voor op 170°C. 2. Snijd de santen in stukjes boven een steelpan. Breek de chocola en voeg die toe. Smelt beide op het laagste vuur mogelijk en roer af en toe. 3. Voeg siroop, vanillesuiker en de kidneybonen toe en pureer alles met de staafmixer. Roer er dan bakpoeder, zout en eventueel het kardemompoeder door en meng alles goed. 4. Stort het deeg in een lage, ingevette ovenschaal en laat 25 min. garen in het midden van de voorverwarmde oven. 5. Laat de brownie afkoelen, bestuif ‘m eventueel met cacaopoeder en snijd in 12 stukken.

Het is wel een calorieënbom, dus kleinere stukjes is misschien een idee. [LT]

foto: © MissSuki@pixabay.com

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean