Aagje maakt... Salmon fishcakes, uit Clodagh’s Suppers

May 21, 2020

Op zoek naar een makkelijk en heerlijk zomers recept met vis? Maak deze fishcakes met zalm van Clodagh McCenna. Lekker met bijvoorbeeld waterkers en een dot zure room met mierikswortel.

 

voor 4 viskoekjes

400 g kruimige aardappels, gekookt en fijngestampt

400 g gekookte zalm, in grove snippers (warmgerookte zalm is ook lekker)

2 fijngesneden lente-uitjes

2 tl kappertjes

1 el verse dille, fijngehakt

sap en geraspte schil van een halve (bio)citroen

zeezout en versgemalen zwarte peper

50 g boter 


mierikswortelcrème

100 ml crème fraîche 

1 el geraspte mierikswortel, vers of uit een potje

sap en geraspte schil van een halve (bio)citroen

1 el platte peterselie, fijngehakt

zeezout en versgemalen zwarte peper

1 citroen in parten

 

 

 

 

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Roer alle ingrediënten voor de viskoekjes behalve de boter in een ruime kom goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel in 4 even grote ballen en druk die een beetje plat.
3. Smelt de boter en een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de viskoekjes kort aan beide zijden (voorzichtig omdraaien!) tot ze een lichtbruin korstje hebben en zet ze dan nog 10 min. in de voorverwarmde oven.
4. Meng de ingrediënten voor de mierikswortelcrème en breng op smaak met zout en peper. 
5. Serveer de viskoekjes met een lepel van de mierikswortelcrème, wat waterkers en een partje citroen.

Je kunt het recept ook maken onder begeleiding van Clodagh zelf, in een prachtig Ierse tongval! https://www.youtube.com/watch?v=E8Lj0PBP1X8 [LT]

 

Clodagh’s Suppers, verschenen bij Kylebooks.co.uk, 2019, ISBN: 978-0-85783-496-6
 

© foto: Dora Kazmierak, via ClodaghMcKenna.com

 

 

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean
Please reload

Please reload