Aagje bakt... frambozen-choco-clafoutis

Zo lekker, al dat zomerfruit! Inmiddels zitten er weer frambozen aan de struik, dus daar maken we gelijk een frambozen-choco-clafoutis mee. Snel, heel makkelijk en een leuke variant op de welbekende pruimen- of kersenclafoutis.

Voor 6-8 personen 250 g verse frambozen 200 g pure chocola in stukjes 125 g bloem 100 g suiker 250 ml melk 125 ml room 6 eieren, losgeklopt 2 tl vanille-extract

wat boter om in te vetten

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een niet te ondiepe quiche- of pievorm van 24 cm ø licht in met wat boter en verdeel de frambozen over de bodem. 2. Mix in een keukenmachine chocola, bloem en suiker tot de chocola heel fijn is (pulse). Voeg melk, room, eieren en vanille-extract toe en meng nog eens goed. Giet dit mengsel over de frambozen. 3. Bak de clafoutis 35 min in het midden van de oven, totdat hij gestold en bovenop een beetje krokant is. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs, of afgekoeld met wat slagroom. [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean