Aagje maakt: Hollerküchle | Gebakken vlierbloesems


Het lijkt misschien gek om bloesems te bakken, maar ze smaken heerlijk. Kies bloesems die mooi ‘dicht’ zijn, zodat de smaak niet overstemd wordt door het beslag. En laat de bloesems eerst een kwartiertje in de zon liggen, zodat insecten eruit zijn. Controleer ze ook nog even voor de zekerheid, voor je begint....

Voor 4 porties

150 g bloem

1 el suiker

1 snufje zout

1 el zonnebloemolie

125 ml melk

2 eieren

8 vlierbloesems (kleinere exemplaren, nog vol in bloei)

olie om in te frituren

2 el poedersuiker

1 mespuntje kaneel

  1. Doe de bloem in een kom en voeg suiker, zout, olie en melk toe. Klop in een kopje de eieren los en voeg die toe.

  2. Neem een ruime kom en vul die met lauwwarm water. Haal elke bloesem een paar keer voorzichtig door het water en laat op een schone theedoek uitlekken; ze moeten helemaal droog zijn voor je ze bakt.

  3. Verhit een ruime laag olie in een frituurpan of wok, hoog genoeg om een bloesem op zijn kop in te kunnen laten zakken. Trek elke bloesem aan de steel door het beslag en schud een teveel aan beslag eraf. Laat de bloesems voorzichtig in het hete vet zakken en bak ze krokant (ze zijn dan goudgeel) en schep ze er met een schuimspaan uit. Laat op keukenpapier uitlekken.

  4. Meng poedersuiker en kaneel en bestuif de bloesems ermee; serveer direct.

Tip

Deze bloesems zijn erg lekker met een compote van rabarber, aardbeien en wat verse geraspte gember. [MT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean