Aagje maakt: zomerse haringsalade uit Koch, Duitse keuken anno nu


Er zijn weer nieuwe haringen, dus wat is lekkerder met dit mooie weer dan een frisse haringsalade met wat knapperig brood bij de lunch, of bij een koel glaasje witte wijn rond borreltijd? Wij maken een Duitse Heringssalat. En liefst een dag van tevoren, dan kan hij lekker op smaak komen...

voor 4 2 middelgrote eieren 1 rode ui 1 grote zure appel (+ drupje citroensap) 200 g gare aardappelen 4 nieuwe haringen 1 zoetzure augurk 2 gekookte rode bietjes 4 el mayonaise 1 el augurkenvocht 1 tl suiker ½ tl mosterd (desgewenst) peper en zout

1. Kook de eieren hard (ca. 8 min.). Neem ze van het vuur, laat ze schrikken en pel ze. 2. Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd in blokjes; druppel er een klein beetje citroensap over om verkleuren te voorkomen. Snijd de eieren, aardappelen, haringen, augurk en bietjes in kleine blokjes en doe alles in een kom. Voeg de uiensnippers en appel toe. 3. Klop in een klein kommetje de mayonaise los met het augurkenvocht. Breng op smaak met suiker, mosterd, zout en peper. Schep deze dressing voorzichtig door de salade. 4. Dek de kom af en laat de salade bij voorkeur 1 dag in de koelkast intrekken. Roer voor het serveren nog eens goed door.

Dol op zuur? Vervang de nieuwe haringen dan door drie zure haringen en strooi nog wat kappertjes door de salade; laat in dat geval de mosterd achterwege. [LT]

Koch, Duitse keuken anno nu, Uitgeverij Aagje Blok, ISBN: 9789082214901, € 26,85 LET OP! Wil je dit boek nog bemachtigen? Er zijn nog een paar exemplaren beschikbaar, daarna is ook de tweede druk uitverkocht! Bestellen kan hier of bij de bekende (online) boekhandels.

foto inzet © uitg. aagjeblok

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean