Aagje’s koopboeken top-5

Waaruit koken we deze week? Welke kookboeken lezen we momenteel, welk oudje halen we voor de zoveelste keer uit de kast en welk boek hebben we net ontdekt?

Onze top-5:

• FlorentineEmiko Davies

Davies is een Australisch-Japans culinair auteur en fotograaf, die door de liefde in Florence belandde. In Florentine neemt ze je mee door de stad, van de slager naar de bakker en haar favoriete eettentjes, en deelt ondertussen allerlei heerlijke recepten. Onze tip: budini di riso, kleine rijsttaartjes. Zo lekker! [isnb: 9781743790038]

• Foolproof cooking – Mary Berry

We riepen het al eerder: misschien niet de spannendste en vernieuwendste recepten ooit, maar typisch zo’n boek dat je altijd weer uit de kast haalt. De recepten kloppen, bijna elk gerecht is redelijk snel te maken en niet te duur, en je vindt er echt alles – van kerstkalkoenen tot simpele soepjes. [isbn : 9781785940514]

• Fruit – Bernadette Wörndl

Bernadette Wörndl maakte het mooiste boek van de stapel. Van oorsprong Duits (Obst), maar de Engelse versie was vele malen goedkoper, dus daar gingen de principes... De foto’s van Gunda Dittrich zijn prachtig, en Wörndl beperkt zich gelukkig niet tot zoete of voor de hand liggende opties. Enige manco: bij weinig licht slecht leesbaar. [isbn 9783710600166]

• Cerys Matthews – Where the wild cooks go

Het vrolijkste boek van de stapel! De uit Wales afkomstige Matthews was oprichter van de band Catatonia, en is o.a. muziekpresentator bij BBC-radio. Haar liefde voor muziek en eten gaan zichtbaar hand in hand, want elk recept is voorzien van een muzieksuggestie. Ze deelt gerechten uit haar jeugd, en lekkers dat ze op tournee over de hele wereld at. Welsh, Japans, Italiaans –met Matthews ga je de hele wereld over. Gekste recept: vegetarische haggis. [isbn 978-1846149610]

• Crisiskoken – Mara Grimm

Moeten we hier nog iets over zeggen? Culinair journalist Mara Grimm begon in de shutdown een blog met recepten voor een beperkt budget, en bundelde die vervolgens in dit boekje. Je vindt er klassiekers uit de arme keuken, en betaalbare – en maakbare! – recepten van bekende chefs. Alles werd thuis gefotografeerd, ‘gestyled’ op kranten en verpakkingsmateriaal, en gedrukt op restpartijen papier. Van elk boekje gaat €2,50 naar de Voedselbank. Nog te verkrijgen op www.crisiskoken.nl

[MT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean