Aagje maakt... Orangenparfait uit Lust auf Genuss Magazin


Voor het eerst sinds lange tijd weer in Duitsland... hoe fijn is dat?! En hoewel je daar een mondkapje op moet in de supermarkt, hebben we toch ons hart weer eens kunnen ophalen en wat 'basis'-voorraad ingeslagen. Waaronder het zomernummer van Lust auf Genuss. Dit keer volledig gewijd aan de keuken van Mallorca... ja, ook in Duitsland kijkt men graag over de grens voor leuke recepten! Je kunt in Nederland een abonnement nemen op het magazine, maar het is nog eenvoudiger om hun facebookpagina te volgen: @lustaufgenuss. Ze delen een deel van de recepten uit hun edities en ook leuke recepten van andere sites.

Voor als het binnenkort weer wat mooier weer wordt, probeerden wij uit het hoofdstuk ‘Süsse Schlemmereien’ de Orangenparfait. Niet moeilijk, slechts 5 ingrediënten en het ziet er superleuk uit!

voor 4 5 navelsinaasappels (bio) 80 g suiker 200 g koude slagroom 3 eidooiers eventueel 3 el sinaasappellikeur (Cointreau of Grand Marnier) 1. Was de sinaasappels met heet water en droog ze af. Rasp de schil van 1 van de sinaasappels en houd het raspsel apart. Schil vervolgens de rest van de schil (het wit) er zorgvuldig af. Snijd 4 hele dunne plakjes van deze sinaasappel en houd die ook apart. Doe de rest van het vruchtvlees in een kom. 2. Snijd van de overige sinaasappels een dakje van ± 4 cm af (heb je verder niet meer nodig). Haal met bijvoorbeeld een scherp grapefruitmesje al het vruchtvlees uit de sinaasappels en doe dat ook in de kom (vergeet niet de pitten te verwijderen). Maal het vruchtvlees fijn met een staafmixer, roer het door een zeef en vang het sap op in een steelpannetje. Roer de suiker erdoor en laat het sap inkoken tot 100 ml. Meng dan de geraspte schil erdoor. 3. Sla de slagroom stijf en zet in de koelkast. Klop de eidooiers au-bain-marie op, voeg het hete sap onder goed roeren toe en klop verder met een garde tot het mengsel opdikt en luchtig wordt. Plaats de schaal dan boven een bak met koud water of ijsklontjes en blijf roeren tot de massa afgekoeld is. Voeg nu eventueel de likeur toe. 4. Meng als alles goed koud is de slagroom en het eimengsel voorzichtig door elkaar. Verdeel dit mengsel over de 4 uitgeholde sinaasappels en leg de losse sinaasappelschijfjes er boven op. Dan gaan ze 4 uur in de vriezer. Haal de parfaits 5 min. voor serveren eruit om licht te ontdooien. [LT]

Uit Lust auf Genuss Magazin nr. 8- 2020, uitgave van Burda.com, ook online te bestellen. Facebook: @lustaufgenuss

Foto: met dank aan www.lust-auf-genuss.de

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean