Aagje bakt: appelmoescake

Ja, dit klinkt misschien brrr, maar is enorm lekker, én snel gemaakt, en ook nog eens lichter dan een gewone appeltaart of -cake. Met zelfgemaakte appelmoes is het helemaal een feestje, maar je zult ons niet horen als je gewoon een pot neemt.

125 g tarwebloem

1 tl bakpoeder

½ tl kaneelpoeder

snufje kruidnagelpoeder

snufje gemberpoeder

50 g boter of margarine, in vlokjes

125 g bruine basterdsuiker

1 ei, losgeklopt

50 g wal- of pecannoten, grof gehakt

75 g rozijnen

150 g appelmoes

poedersuiker voor het bestuiven

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een vierkante vorm, zoals een brownievorm, met bakpapier. Zeef boven een kom de bloem en het bakpoeder en voeg kaneel, kruidnagel en gember toe. Werk de boter erdoor, voeg de basterdsuiker en het ei toe en meng dooreen.

2. Voeg de walnoten, rozijnen en appelmoes toe en roer goed om; giet in de voorbereide vorm en strijk glad.

3. Bak de cake 45-50 min.; als je een satéprikker erin steekt, moet deze er droog uit komen. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bestuif rijkelijk met poedersuiker en serveer in blokjes. [MT]

© foto casanisa@shutterstock

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean