Aagje maakt... Scroppino


Natuurlijk moet je met dit warme weer altijd voorzichtig zijn met alcohol, maar als je dan toch iets te vieren hebt, dan is dit wel heel lekker!

voor 4 cocktails 75 ml wodka 250 ml prosecco of champagne 500 ml citroensorbetijs 1/2 schoongeboende limoen ter decoratie tevens 4 champagneflûtes

1. Zet de flûtes, prosecco en wodka 3 uur van tevoren in de koelkast. Snijd van de limoen 4 dunne schijfjes en maak een inkeping tot halverwege. 2. Haal een kwartier voor je begint het citroensorbetijs uit de vriezer. Doe het ijs in de blender (mixen in een kom met een mixer kan ook). Klop beetje bij beetje de wodka en de prosecco erdoor. 3. Schenk de scroppino in de flûtes en zet ter garnering een limoenschijfje op de rand van elk glas. Serveer direct! [LT]

foto: Visionsi@Shutterstock

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean