Aagje maakt... Georgia Peach Cobbler


Pfff.... de laatste dagen worden we letterlijk ‘gejaagd door de wind’! Wat een stormen, echt het begin van het najaar. Of krijgen we eerst toch nog een indian summer? In elk geval tijd voor een lekker ‘southern style’ recept: Georgia Peach Cobbler. Een dessert dat Scarlett O’Hara uit Gone with the wind ongetwijfeld voorgezet kreeg op Tara. En er zijn nu verse perziken volop, dus grijp je kans. voor 8 130 g bloem 90 g bruine basterdsuiker 100 g kristalsuiker 2 tl bakpoeder ½ tl zout 1 tl vanille-extract 180 ml melk 120 g gesmolten boter en wat extra om in te vetten ± 1 kilo verse perziken, ontpit en in kwarten gesneden 1 tl kaneelpoeder

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een vierkant bakblik (24x24 cm) in met wat boter. 2. Meng in een grote kom bloem, de bruine en witte suiker, bakpoeder, zout en het vanille-extract goed. Roer de melk door de droge ingrediënten en vervolgens de gesmolten boter. 3. Giet het mengsel in de bakvorm en leg de in kwarten gesneden perziken erboven op en strooi het kaneelpoeder er over. Bak in ± 30 min. goudbruin. Serveer met een bolletje vanille-ijs of wat crème fraîche.

Mammy: “Now, Miss Scarlett, you come on and be good, and eat just a little, honey,” to which Scarlett replies, “No. I’m going to have a good time today and do my eating at the barbecue.” Mammy: “If you don’t care what folks says about this family, I does! I has told you and told you that you can always tell a lady by the way she eats with folks. Like a bird. I ain’t aiming for you to go to Mr. Wilkes’ and eat like a field hand and gobble like a hog!” Scarlett tells Mammy: “Fiddle-dee-dee...” [LT]

© foto: PuFar@Unsplash

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean