Aagje maakt: Flädlesuppe
Vandaag is het de Dag van de Duitse Taal. Normaal gesproken valt deze dag in maart, maar zoals zoveel is ook die vanwege corona opgeschoven naar september. Wij doen zu Hause gezellig mee met deze typisch Duitse soep, die ook nog eens heel fijn past bij dit mooie nazomerweer: Flädlesuppe. Flädle zijn fijne, dunne pannenkoekjes die je in smalle reepjes aan bouillon toevoegt. Snel, makkelijk en het oogt leuk!

voor 4 eters

100 g bloem

2 middelgrote eieren

200 ml melk

snufje zout

snufje kerriepoeder

snufje vers geraspte nootmuskaat

2 el roomboter

1 l heldere bouillon naar keuze (runder-, kippen- of groentebouillon)

1 bosje bieslook

snufje zwarte peper uit de molen

1. Meng voor de Flädle de bloem in een kom met de eieren, melk, kerriepoeder, zout en nootmuskaat. Klop met een garde tot een glad beslag en laat 15 min. rusten.

2. Smelt de boter in een koekenpan en schep er genoeg beslag in om de bodem heel dun mee te bedekken. Bak de Flädle gaar maar niet te bruin, en bak zo nog drie pannenkoekjes. Laat ze iets afkoelen.

3. Rol de Flädle op en snijd de rollen vervolgens in reepjes. Verdeel die over 4 diepe borden.

4. Verwarm de bouillon en breng op smaak. Knip met een schaar de bieslook fijn. Schep in elk bord de bouillon op de Flädle en strooi er verse bieslook over. Serveer direct.

Dit recept komt uit Koch! Duitse keuken anno nu, waarvan beide oplages helaas helemaal uitverkocht zijn. Wel nog te koop in de boekhandel zijn Koch! vegetarisch (ISBN: 9789462501393) en Back! Het Duitse bakboek (ISBN: 9789082214918). De laatste is ook bestelbaar op deze site, zie de homepage.

foto: © Maslova Valentina@Shutterstock

#soep #vegetarisch #Duits

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean