top of page
  • Aagje Blok

Aagje bakt: pestobrood


In ons boek BACK! Het Duitse bakboek vind je dit recept als 'Bärlauchpestobrot', maar het daslookseizoen is helaas alweer voorbij. Niet getreurd – je kunt het ook prima maken met gewone pesto, al dan niet zelfgemaakt (rucolapesto is bijvoorbeeld ook erg lekker!). Een ideaal brood voor een picknick, of 's avonds met een frisse salade. Met het eindresultaat maak je geheid indruk, terwijl de bereiding stiekem reuze meevalt…


voor 1 brood


180 ml halfvolle melk

20 g verse gist (half blokje)

½ tl suiker

300 g bloem

2 el zonnebloemolie + wat extra om te bestrijken

1 tl zout


voor de vulling

4 el pesto

2 el pijnboompitten


1. Verwarm de melk in een steelpan tot hij lauwwarm is; neem van het vuur. Verbrokkel de gist boven een kom, strooi de suiker erop en schenk de lauwe melk erop. Meng met je vingertoppen tot een papje. Zeef de bloem erboven en schep om; voeg dan pas olie en zout toe. Meng tot een glad deeg. Dek de kom af en laat op kamertempertuur 1 uur staan.

2. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek. Smeer de pesto uit over de lap, maar houd rondom een rand van circa 2 cm vrij. Bestrooi de pesto met de pijnboompitjes en rol het deeg vervolgens vanaf een lange zijde op. Leg de rol voorzichtig op de bakplaat.

3. Snijd de deegrol in de lengte doormidden (pas op dat je niet door het papier heen gaat!). Leg beide delen met de snijkant naar boven, en vlecht ze door elkaar; druk de boven- en onderkant een beetje dicht. Bestrijk heel dun met wat olie. Bak 30 min. tot de rol mooi goudgeel is, en serveer warm.


Dit recept vind je als Bärlauchpestobrot in ons boek BACK!Het Duitse bakboek (op blz. 164), dat je hier en in de (online) boekwinkel kunt krijgen.


© foto uitg. aagjeblok


0 comments

Related Posts

See All

Comentários


bottom of page