top of page
RECEPTEN & ANDER LEUKS
Zoeken


aagje maakt: Buchteln
Kennen jullie Buchteln ? Buchteln zijn een soort zoete gistbroodjes die je misschien weleens gegeten hebt in Oostenrijk of in Beieren, al worden ze daar weer Rohrnudeln genoemd. Dat laatste is wat verwarrend, want ze hebben niets met Nudeln te maken, en om de verwarring nog groter te maken, bestaan er ook Dampfnudeln, maar die zijn weer anders. Anyhow.... Buchteln worden met de hand gerold en dan aaneen in een vorm gebakken, zoals je op de foto kunt zien. Van oudsher worden z
Aagje Blok
3 dagen geleden
Â
Â


aagje maakt: Gekaramelliseerde uien
Deze uien zijn toch een dosis lekker! Het is een ideaal gerechtje om bijvoorbeeld een keer op een zondag te maken en een paar dagen op voorraad te hebben – als je dat lukt. Heerlijk door een maaltijdsalade, als vulling in een tosti met oude kaas (!), of om een snelle Flammkuchen mee te maken: deeg, een laag crème fraîche met verse kruiden en knoflook, deze uien erover, een paar ansjovisjes erop en klaar is kees!  3 grote (rode) uien 2 el olijfolie 1 el bruine basterdsuiker
Aagje Blok
25 nov
Â
Â


Aagje maakt... taaitaai
Vorige week maakten we ter ere van Sinterklaas marsepein ; deze week proberen we eens taaitaai . We kennen allemaal de kleine taaie poppetjes, maar om die te maken heb je een houten vormpje nodig, à la een speculaasjes-mal. Geen nood: je kunt ook gewoon met koekjes-uitstekers bijvoorbeeld hartjes of sterren maken. Of rondjes met een klein glas... Dit heb je nodig voor 24 stuks: 2 eieren 250 g bloemenhoning 350 g bloem 1 el kaneelpoeder 1 tl anijspoeder 1 tl nootmuskaat 1 tl k
Aagje Blok
18 nov
Â
Â


Aagje maakt... marsepein
Sinterklaas is in aantocht. En hoe leuk is het om zelf wat Sinterklaas-lekkers te maken? Deze week beginnen we met marsepein. Op blz. 101 van Back! Het Duitse bakboek hebben we een heel eenvoudig recept staan, dat we voor van diverse recepten uit datzelfde boek gebruikt hebben: Bethmännchen, Dominosteine, Mandelhörnchen... 200 g blanke amandelen 250 g suikercirca 1 tl water Doe de amandelen met de suiker in een keukenmachine en maal fijn. Druppel er water bij tot het een st
Aagje Blok
12 nov
Â
Â


aagje maakt: Mandel-Bienenstich-Ekchen
Nee, dit is natuurlijk geen echte klassieke Duitse Bienenstich . Maar wat maakt een Bienenstich nou zo lekker? Het amandellaagje bovenop! En omdat een mens niet altijd tijd heeft voor een complete Bienenstich, bedachten we deze makkelijke en razendsnelle variant. Ook ideaal voor iedereen die niet graag bakt, want dit is en makkelijk, én snel klaar, en dankzij de kokos heerlijk zacht.  voor ca. 16 blokjes  150 g boter 90 g gemalen amandelen 150 g suiker 40 g kokos 3 eieren 1
Aagje Blok
5 nov
Â
Â


Aagje maakt: Haagse bluf
Dit lijkt ons nou het ideale receptje voor vandaag. Een traditioneel toetje dat vooral uit een hoop lucht bestaat. Wel heel lekkere lucht….  voor 4 porties 150 ml bessensap 2 eiwitten van kakelverse kleine eieren (of 1 groot) 50 g suiker 1. Doe bessensap, eiwitten en suiker in een absoluut vetvrije kom en klop met de mixer tot de suiker is opgelost en de eiwitten stijf zijn – zo stijf dat je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat alles eruit loopt. 2. Schep de bluf in m
Aagje Blok
29 okt
Â
Â


Aagje kookt... Kürbissuppe uit Koch!, oftewel pompoensoep
Het is volop herfst opeens en dus tijd voor een lekker herfstig soepje voor na een boswandeling bijvoorbeeld. Heel gemakkelijk en snel klaar is dit exemplaar uit ons boek Koch!: de Kürbissuppe . Je kunt er elke pompoensoort voor gebruiken: met een butternut squash wordt de soep goudgeel, neem je een hokkaido-pompoen dan wordt 'ie mooi oranje. voorgerecht voor 6, hoofdgerecht voor 3 1 pompoen 1 ui 1 stukje verse gember (± 3 cm 2 teentjes knoflook 2 el olie 1 el kerriepoeder 1
Aagje Blok
21 okt
Â
Â


Aagje bakt pruimenclafoutis
Wat doe je als je een hele grote tas met pruimen cadeau krijgt? Dan maak je pruimenjam, pruimencompote en als ze dan nog niet op zijn… een pruimenclafoutis ! Makkelijk recept, heerlijk als een warm herfsttoetje en het meeste werk is eigenlijk het schoonmaken van de pruimen. voor 6 personen 25 g ongezouten roomboter 400 gr verse pruimen 100 g bloem 1 mespunt zout 1 tl kaneelpoeder 75 g witte basterdsuiker 4 eieren 300 ml volle melk 1 tl vanille-extract poedersuiker om mee te
Aagje Blok
14 okt
Â
Â


aagje maakt: Wortelsoep
Met die onophoudelijke regen van afgelopen zondag, had ik zin in nog maar één ding: soep. En aangezien de groentela vol lag met al iets...
Aagje Blok
8 okt
Â
Â


Aagje maakt: Kartoffelsalat | Aardappelsalade
Deze Duitse Kartoffelsalat is net even anders.
Aagje Blok
16 sep
Â
Â


Help mijn eten mislukt!
Soms mist een gerecht iets en kun je niet helemaal benoemen wat het is… Aagje to the rescue: onze top-5 van kruiden en specerijen om een...
Aagje Blok
10 sep
Â
Â


Vooral meenemen!
Ga je op vakantie in Duitsland ? Of maak je er een tussenstop? Duik dan vooral even een Duitse supermarkt in. Er is namelijk allerlei...
Aagje Blok
9 jul
Â
Â


Kookboekcuriosa: Liberace c.s.
Wij Aagjes zijn dol op rare kookboeken – veelal wat ouder, reuze retro of ronduit absurd. Helaas bezitten we onderstaande kunstwerkjes...
Aagje Blok
4 jul
Â
Â


Aagje maakt Dill-Quark
Volop komkommers nu en het is ook echt weer voor een BBQ, dus dat vraagt om een recept voor een lekkere frisse kwark-dip à la tzatziki,...
Aagje Blok
24 jun
Â
Â


Bandnudeln mit Rote-Bete-Püree und Mohn
oftewel: | Pasta met bietjes-mierikswortelpuree en maanzaad  Wij Nederlanders gebruiken zelden maanzaad. Af en toe moet een bolletje...
Aagje Blok
17 jun
Â
Â


Aagje bakt Pumpkin Spice cake
Soms kom je bij het opruimen van de keukenkastjes iets tegen wat je al veel eerder had zullen gebruiken... afgelopen herfst bijvoorbeeld:...
Aagje Blok
4 jun
Â
Â


Aagje maakt: Bio-Huhn in Riesling
Ga je online zoeken of er internationale gerechten zijn die specifiek gegeten worden op Hemelvaartsdag , dan kom je vooral recepten met...
Aagje Blok
27 mei
Â
Â


Aagje bakt een Bienenstich
Het is vandaag Wereldbijendag! Bijen zijn niet alleen prachtige beestjes, ze zijn ook enorm belangrijk voor de bestuiving van gewassen en...
Aagje Blok
20 mei
Â
Â


Aagje maakt: Erdbeer-Rhabarber-GrützeÂ
Wat is koken met de seizoenen toch fijn; elk jaar een feest als er weer asperges zijn. En dat geldt ook voor rabarber en aardbeien. De...
Aagje Blok
8 mei
Â
Â


Zalm-courgetteplukbrood met dille
Soms zien gerechten er goed uit, en zijn ze ook nog eens heel makkelijk om te maken. Ideaal, toch? Dit is er zo eentje: een...
Aagje Blok
30 apr
Â
Â



zoek hier op trefwoord
bottom of page