top of page
  • Aagje Blok

Aagje maakt: Wijngelei met frambozen


Het is alweer een ‘dag van’, en wel: de dag van de chardonnay. Nou is het reuze trendy om opeens je neus voor chardonnay op te trekken, maar wij kennen genoeg lekkere chardonnays om daar niet aan mee te doen. En je kunt er natuurlijk meer mee dan ‘enkel’ drinken – dit toetje maken, bijvoorbeeld! Ideaal voor een feestelijk etentje: het is makkelijk te bereiden, smaakt heerlijk fris en oogt reuze chic. Begin wel op tijd, want de puddinkjes moeten een nacht opstijven. Je kunt ze met wijn maken, of – ook erg lekker! – met champagne of sekt.


voor 4-6 personen


300 ml heet water

55 g suiker

500 ml droge chardonnay (of sekt, prosecco of champagne)

4 blaadjes ongekleurde gelatine

150 g verse frambozen


1. Doe het water en suiker in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost, zet dan het vuur hoger en kook 5 min. goed door. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

2. Giet de wijn in een hittebestendige kom en leg de blaadjes gelatine erin. Laat 5 min. weken.

3. Neem de gelatine uit het vocht, knijp de blaadjes uit en voeg ze toe aan de suikersiroop. Roer goed door tot de gelatine volledig is opgelost. Giet de siroop vervolgens bij de sekt en roer dooreen.

4. Laat eerst afkoelen en zet de gelei vervolgens circa 45 min. in de koelkast. Haal dan uit de koelkast, schep er voorzichtig de frambozen door en doe over in 4-6 mooie glaasjes. Zet terug in de koelkast en laat een nacht opstijven.

5. Neem 10 min. voor het serveren uit de koelkast zodat de gelei op smaak kan komen.
© foto uitg.aagjeblok

0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page