top of page
  • Aagje Blok

Amazing Oriental, Aagje’s Top 10


Amazing Oriental bestaat dit jaar 35 jaar en dat mag gevierd worden! Inmiddels de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland met 21 fysieke winkels én een fijne webshop. Hou je van Aziatisch koken, dan kun je hier je hart ophalen. Op de site vind je naast ±5000 producten meer dan 400 recepten en een hoop kookvideo's. Wij shoppen graag op de site en hebben daarom een top 10 samengesteld van onze favoriete producten.


1. Roasted Sesame Dressing van Kewpie: een romige sesamdressing. Hou je van de rokerige smaak van geroosterde sesam dan mag deze niet in je koelkast ontbreken. Lekker over salades, broodjes of als dip.

2. Kewpie mayonaise: Japanse mayo die niet zo mierzoet is als z'n Nederlandse tegenhanger en –dus– veel lekkerder. En alleen al om die fluweelzachte knijpfles en de lieve verpakking zou je 'm kopen!

3. Cock Brand Yellow Curry Paste: een forse pot curry pasta, die in de koelkast heel lang goed blijft. Niet zo heet als het groene of rode broertje. Hou onze blog in de gaten: vrijdag maken we een viscurry met deze pasta!

4. Yuzu marmalade tea: een robuuste pot yuzumarmelade; niet zo zuur als citroen, niet zo bitter als sinaasappel en heel aromatisch. Lekker op een stukje toast, in een schaaltje joghurt of om thee mee te zetten (serveersuggestie op de pot). Dat laatste hebben we nog niet geprobeerd, maar is vast ook lekker.

5. Ikari Yuzu Dressing: frisse dressing die niet zo scherp is als een citroendressing.

6. Old Mother Crispy Chili in oil: chiliolie met chilipepers, krokante uien, gefermenteerde sojabonen en sichuan peperkorrels. Past bij bijna elk gerecht, bijvoorbeeld een lepeltje bij noedelsoep.

7. Lee Kum Kee X.O. Sauce: een dikke pasta gemaakt van gedroogde coquilles, gedroogde garnalen, garnalenkuit, rode pepers en specerijen. Geweldige smaakmaker voor bijvoorbeeld roerbakgerechten, bij het bereiden van vlees, groenten, vis, tofu, gebakken rijst of zelfs pasta. Instant umami!

8. Ginger drops: Amazing Oriental heeft een rijke keus uit allerlei verschillende gembersnoepjes: hard, zacht, met extra toevoegingen als citroen of mango... nog moeilijk kiezen!

9. Je vind er ook prachtig serviesgoed: Japanse saké-setjes, rijstkommen, borden en schalen en ook deze mooie Emro ramenbowl set. Met lepels en stokjes in een sjiek zwarte doos. Leuk om kado te geven.

10. Nog een fijn non-fooditem: houten vormen om zelf chinese mooncakes te maken. Ze hebben ze in allerlei maten en patronen. [LT]


Heb je geen Amazing Oriental winkel in de buurt, neem dan echt eens een kijkje in de webshop: orientalwebshop.nl



0 comments

Related Posts

See All
bottom of page