top of page
  • Aagje Blok

Recept: zelf borrelnoten makenWist je dat je veel meer dingen zelf kunt maken, zoals mosterd, ketchup of... borrelnoten? Naturel noten zijn lekker en gezond, maar een handje noten kan soms ook wel een tikkie saai zijn. Vandaar dat iemand waarschijnlijk ooit borrelnoten bedacht, maar die zijn dan in de regel dan weer vreselijk zout en über gekruid (en heel wat minder gezond).


En daarom maken wij ze gewoon zelf. Je kunt naar hartelust variëren met smaakjes (kerrie- en mosterdpoeder doen het ook goed), maar laat in elk geval de suiker niet achterwege – die maakt vreemd genoeg de smaak juist af.

 

2 eiwitten

3 el olie (wij namen 1 el olijfolie, 2 el zonnebloem)

1 el bruine basterdsuiker

3 tl knoflookzout

1 tl gerookt paprikapoeder

2 tl gemalen peper

750 g cashews (je kunt ze ook mengen met bijv. amandelen, hazelnoten, pinda‘s, walnoten of pompoen- of zonnebloempitten)

2 handenvol heeeeel fijn gesneden rozemarijn

 

 

1.     Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2.     Klop de eiwitten goed los met de olie, suiker en specerijen en schep de noten er gelijkmatig door. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of braadslee en strooi de rozemarijn erover.

3.     Bak onder in de oven gedurende 20 minuten. N.B.: neem de noten alle 5 minuten uit de oven en schud goed om zodat ze gelijkmatig geroosterd worden. Pas op dat ze niet verbranden!

4.     Neem uit de oven en laat afkoelen (echt, warm zijn ze een stuk minder lekker!) en drogen.

 

 

0 comments

Related Posts

See All

Kommentare


bottom of page