top of page
  • Aagje Blok

Aagje bakt: hondenkoekjes


Het is vandaag Werelddierendag! Het ideale moment voor een vegetarisch recept, of nog beter: een recept voor gezonde hondenkoekjes!


voor ca. 16 koekjes


150 g gare pompoen

170 g kikkererwtenmeel

6 el pindakaas (puur natuur, geen suiker, xylitol oid!)


1. Pureer de pompoen. Doe het meel in een kom; voeg de pindakaas en de pompoen toe en kneed tot een glad deeg. Mocht het wat plakkerig zijn, voeg dan wat extra meel toe. Kneed tot een bal, wikkel deze in plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif je werkvlak rijkelijk met meel en zorg dat ook je deegroller goed bemeeld is. Rol de deegplak uit tot ca. 3 cm dik en steek er met een vormpje, of met een glaasje bv., koekjes uit. Dip het vormpje steeds in meel, anders krijg je de koekjes er nauwelijks uit. Leg de koekjes met enige onderlinge afstand op de plaat.

3. Bak de koekjes 30 min. Schakel dan de oven uit en zet de deur met behulp van de steel van een houten pollepel op een kier. Laat de koekjes zo nog eens 30 min. staan. Neem ze dan uit de oven, leg op een rooster en laat minimaal 5 uur, maar liever nog een hele nacht, drogen. Ze moeten echt goed uitdrogen en -harden! Bewaar ze in een metalen blik op een droge plek, dus niet in de koelkast – dan worden ze vochtig en klef.


0 comments

Related Posts

See All

コメント


bottom of page