top of page
  • Aagje Blok

Kirschmichel

Updated: Sep 13, 2020


Ook zo dol op kersen? Wij kunnen er niet genoeg van krijgen nu ze er vers zijn en maken er een Kirschmichel mee, oftewel een klassieke Duitse broodpudding met kersen. Lekker met een een ijskoud bolletje vanilleijs! voor 4

750 g kersen

200 g oud witbrood

500 ml melk

2 middelgrote eieren

3 el zachte boter

5 el suiker

1 tl geraspte citroenschil

1 mespuntje bakpoeder

2 el bloem

2 el paneermeel

boter, poedersuiker 1. Was de kersen, verwijder de steeltjes en ontpit ze zorgvuldig. Snijd het brood (naar keuze met of zonder korst) in blokjes en doe die in een kom. Giet de melk erop. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Splits de eieren. Klop de dooiers in een kom schuimig met de boter en de 5 el suiker. Voeg de citroenschil, bakpoeder, bloem en het broodmengsel toe en meng goed.

3. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het broodmengsel. 4. Vet een hoge ovenschaal in met boter en maak om en om laagjes van de kersen en het broodmengsel, tot alles verbruikt is. Bestrooi de bovenkant met paneermeel en verdeel er een flink aantal vlokjes boter over. Bak de pudding ca. 45 min. tot de bovenkant mooi goudbruin is. Neem uit de oven, bestuif met poedersuiker en serveer warm.

En mocht je nu een corona-proof vakantie in Duitsland houden, probeer dan eens een pot Sauerkirschen in de supermarkt te vinden. Nog Duitser en heel lekker fris! [LT] Uit Koch, Duitse keuken anno nu, Uitgeverij Aagje Blok, ISBN 9789082214901



0 comments

Related Posts

See All
bottom of page