top of page
  • Aagje Blok

Rhaberber-erdbeerkuchen mit streuseln

Updated: Sep 13, 2020


uit BACK! Het Duitse bakboek voor een plaattaart van circa 35x38 cm voor de bodem: 200 g suiker 200 g zachte boter 4 middelgrote eieren 250 g bloem 2 tl bakpoeder

voor de vulling: 500 g magere kwark 250 ml halfvolle melk 80 g maïzena 60 g suiker 2 limoenen voor de fruitlaag: 700 g rabarber 300 g aardbeien voor de Streusel: 6 el bloem 6 el suiker 1 tl gemberpoeder 3 el koude boter, in vlokjes Maak eerst de Streusel: meng in een kommetje de bloem met de suiker en het gemberpoeder. Werk met je vingertoppen de boter erdoor tot het geheel mooi kruimelig is; het moet een beetje op nat zand lijken. Zet in de koelkast.

  1. Doe voor de vulling de kwark met de melk in een hoge kom en voeg maïzena, suiker en de rasp van de limoenen toe; klop goed los tot alle klontjes weg zijn. Zet weg. Was de rabarber en aardbeien; snijd de rabarber in plakjes van circa 1 cm. Halveer de aardbeien.

  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maak de bodem: klop de suiker en de boter los, voeg een voor een de eieren toe en zeef de bloem en bakpoeder erdoor. Meng tot een glad beslag. Bekleed een braadslee of een bakplaat met opstaande rand met bakpapier; zorg dat het papier een opstaande rand vormt. Schep het deeg erop en strijk gelijkmatig uit; dit gaat het makkelijkst met een mes.

  3. Schenk de kwarkvulling erop – dit lijkt erg vloeibaar, maar het kan echt – en strijk uit. Verdeel het fruit er gelijkmatig over. Strooi het streuselmengsel erover en bak in 50-60 min. goudgeel. Neem uit de oven en laat afkoelen. [MT]

© foto uitgeverij Aagje Blok

0 comments

Related Posts

See All
bottom of page