top of page
  • Aagje Blok

Aagje maakt... Dropkaramels


Eerder deze week hebben we geconstateerd dat zwart-op-wit nog steeds bestaat. En wat is er spannender om dat eens te gebruiken voor het zelf maken van snoep? Doen we niet zo vaak, maar leuk om eens te proberen. We maken ‘salt liquorice caramels’ – oftewel dropkaramels – uit Sweets made simple van Miss Hope & Mr. Greenwood, een erg leuk boek behorend bij een BBC- serie uit 2014.


voor 64 karamels zonnebloemolie om in te vetten 125 g ongezouten boter 225 g suiker 200 g melk 175 ml golden syrup grof zeezout 10 g salmiakpoeder (zwart-op-wit) een paar druppels zwarte voedingskleurstof (online te koop)


1. Vet een vierkant bakblik (20 cm ) in met zonnebloemolie en bekleed het met bakpapier. Vet daarna ook het bakpapier in. 2. Smelt de boter in een diepe pan met zware bodem op laag vuur, samen met de suiker, gecondenseerde melk en golden syrup. Roer met een houten lepel totdat de suiker is opgelost. 3. Zet een kookthermometer in de pan en breng op een iets hogere temperatuur het mengsel langzaam aan de kook. Blijf steeds roeren totdat de temperatuur 118 °C bereikt heeft. (LET OP: wees voorzichtig, kokende suiker is extreem heet. Gebruik een diepe pan om te voorkomen dat het mengsel overkookt! ) 4. Neem de pan van het vuur en roer er met de houten lepel een snuf zeezout door, het salmiakpoeder en de zwarte kleurstof. Roer alles goed door tot het mengsel egaal zwart is. Giet het dan in de vorm en strooi er wat zeezout losjes overheen. Laat een uur afkoelen en zet dan de vorm een nachtje in de koelkast om de karamel verder op te laten stijven. 5. Snijd de plak in 64 stukjes en verpak elke toffee in een stukje bakpapier.


Leuk om in een mooi zakje kado te geven! [LT]


Sweets made simple van Miss Hope & Mr. Greenwood, een uitgave van BBC books/Ebury Publishing, 2014, ISBN 9781849908238


Foto: © BBC Food

0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page