top of page
  • Aagje Blok

Aagje maakt: Honing-maanzaadijs

Updated: Feb 9, 2022


Het is vandaag Winnie the Pooh-day! En wat maak je voor een bear with very little brain? Iets met honing natuurlijk! Wij gaan – ook al werkt het weer niet echt mee – vandaag voor honingijs. Heel makkelijk te maken en ijs fleurt altijd op, toch? Je hebt voor dit ijs geen ijsmachine nodig, alleen een vriezer of vriesvak en een geschikt bakje met deksel.

Dit Honig-Mohneis komt uit ons boek KOCH! De Duitse vegetarische keuken. Duitsland kent eindeloos veel soorten honing, van Wald- tot Blütenhonig en van Heide- tot Löwenzahnhonig. Dit ijs pakt met elke soort honing weer heel anders uit. Zo maakt dikke Cremehonig het heerlijk zoet en toegankelijk, terwijl bijvoorbeeld Buchweizenhoning een diepe, donkere smaak oplevert.


Hmmm... wat zou Pooh kiezen?


voor 6 porties


2 eieren

5 el honing naar keuze

1 tl maanzaad

1 vanillestokje

250 ml slagroom


1. Splits de eieren. Klop de dooiers in een kom los met de honing. Splijt het vanillestokje en schraap het merg boven de kom eruit; voeg ook het maanzaad toe.

2. Klop in een brandschone kom de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Doe de slagroom bij de eierdooiers en meng. Vouw vervolgens heel voorzichtig de eiwitten erdoor.

3. Schep het mengsel in een diepvriesbakje en vries circa 4 uur in. Schep het tussentijds af en toe om, want anders zakt de honing naar de bodem.

Serveer bijvoorbeeld met wat verse bramen.


Tip: stamp de maanzaadjes in een vijzel wat fijner, dat eet prettiger en versterkt bovendien de smaak.


Dit recept is afkomstig uit ons boek KOCH! De Duitse vegetarische keuken, dat je in de (online) boekhandel kunt kopen.


foto Malicki M. Beser | Unsplash


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page