top of page
  • Aagje Blok

Aagje maakt: Mary Berry’s bananenbrood


Happy Bananenbrooddag! Bananenbrood – meestal cake, laten we eerlijk zijn – veroverde de wereld tijdens de lockdowns. En met reden, want een bananenbrood bakken is een makkie (en vermoedelijk hadden veel mensen ook gewoon te veel bananen aangeschaft...)

Er zijn talloze recepten in omloop voor bananenbrood of -cake. In ons kookboek KOCH! Vegetarisch vind je er een met kaneelstreusel, maar wij gingen deze week – met een stel enorm overrijpe bananen in de aanslag – voor een nog makkelijker recept, en wel van de onvolprezen Mary Berry. Je vindt het in haar boek Mary Berry’s Baking Bible. Dat is misschien niet het spannendste kookboek ooit, maar voor basis-bakrecepten is het een echte aanrader. Bake!


100 g zachte boter

175 g suiker

2 eieren

2 heel rijpe bananen, geprakt

225 g zelfrijzend bakmeel

1 tl bakpoeder

2 el melk


1. Vet een cakevorm in met boter, bestuif met bloem en klop het teveel aan bloem eruit. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2. Doe alle ingrediënten in een ruime kom en klop 2 minuten lang met een elektrische mixer (het kan ook met de hand en een houten spatel). Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.

3. Bak de cake circa 1 uur; een satéprikker die je in de cake steekt, moet er droog uit komen. Neem uit de oven en laat 5 minuten in de vorm afkoelen. Maak de zijkanten voorzichtig los en stort de cake op een rooster. Laat volledig afkoelen. De cake is de volgende dag(en) het lekkerst.


Mary Berry’s Baking Bible (2009) is nog gewoon te bestellen bij de (online) boekhandel,

isbn 9781846077852


foto© uitg.aagje blok


0 comments

Related Posts

See All

Comentários


bottom of page