• Aagje Blok

Scroppino

Updated: Sep 13


Natuurlijk moet je met dit warme weer altijd voorzichtig zijn met alcohol, maar als je dan toch iets te vieren hebt, dan is dit wel heel lekker!

voor 4 cocktails

75 ml wodka

250 ml prosecco of champagne

500 ml citroensorbetijs

1/2 schoongeboende limoen ter decoratie

tevens 4 champagneflûtes


1. Zet de flûtes, prosecco en wodka 3 uur van tevoren in de koelkast. Snijd van de limoen 4 dunne schijfjes en maak een inkeping tot halverwege.

2. Haal een kwartier voor je begint het citroensorbetijs uit de vriezer. Doe het ijs in de blender (mixen in een kom met een mixer kan ook). Klop beetje bij beetje de wodka en de prosecco erdoor.

3. Schenk de scroppino in de flûtes en zet ter garnering een limoenschijfje op de rand van elk glas. Serveer direct! [LT]


foto: Visionsi@Shutterstock | #wodka #drankje #scroppino

  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon
  • Twitter
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

© 2020 Uitgeverij Aagje Blok