top of page
  • Aagje Blok

Duitse culi-blogtips


Dat de spoeling aan Duitse kookboeken behoorlijk dun is, zullen wij niet bestrijden. Maar je kunt je heil natuurlijk ook af en toe zoeken in leuke Duitse culinaire blogs. Want daarvan zijn er wel heel veel! Wij hebben zo onze favorieten... daarom deze week geen recept van ons, maar een schatkist vol leuks en lekkers bij onze favoriete Duitstalige bloggers. Viel Spaß!


1. Bake to the Roots

Deze tweetalige site (jawel, in het Duits en Engels!) is het kindje van grafisch vormgever Marc, die nu in Berlijn woont, maar ook veel tijd in Amerika heeft doorgebracht. Dat laatste zie je duidelijk terug in een deel van zijn recepten, met klassiekers als American Apple Pie en allerhande cookies. Wij komen er zeker zo graag voor zijn Duitse recepten, zoals Buchteln mit Rhabarber Ingwer Kompott – zooo lekker! O, en nog een goede reden om Marc een bezoekje te brengen: zijn recepten kloppen als een bus. Zeker bij bakken een enorme pré...! https://baketotheroots.de/de/


2 Herr Grün

Herr Gruen hebben we – net als Marc overigens – al eens eerder onder de aandacht gebracht, en wel vanwege zijn onvolprezen Knoblauchkrokant. Herr Gruen kookt de hele wereld rond, inventief en origineel, en publiceert o.a. op Zeit online en in de Süddeutsche Zeitung. Hij fotografeert, tekent en kookt de sterren van de hemel – van soulfood tot Duitse klassiekers, van zelfgemaakte oliën tot pesto van koolrabiblad. Bezoeken, staunen, maken!


3. Monsieur Muffin

Monsieur is een mevrouw én heeft geen snor, maar ze bakt als de beste. Vooral een heerlijke blog als je graag zelf koekjes maakt, al zijn haar taarten ook niet te versmaden. Ook fijn: haar fotografie is altijd heerlijk fris, licht en crisp.


4. Eat little bird

De dame achter deze site is een Aussie die in Zwitserland woont. Dat levert een heerlijk bizarre mix op, want bij Thanh vind je net zo makkelijk Grittibänz als een kimchi-stew. Die Grittibänz zijn overigens zeker de moeite waard. Wat het zijn? Ik zou haast zeggen ‘broertjes van de Zopfhasen’ – maar dan weet je waarschijnlijk nog steeds niets. Kijken, dus!


foto: Monika Grabkowska


0 comments

Related Posts

See All

コメント


bottom of page