top of page
  • Aagje Blok

Flädlesuppe


Vandaag is het de Dag van de Duitse Taal. Normaal gesproken valt deze dag in maart, maar zoals zoveel is ook die vanwege corona opgeschoven naar september. Wij doen zu Hause gezellig mee met deze typisch Duitse soep, die ook nog eens heel fijn past bij dit mooie nazomerweer: Flädlesuppe. Flädle zijn fijne, dunne pannenkoekjes die je in smalle reepjes aan bouillon toevoegt. Snel, makkelijk en het oogt leuk! voor 4 eters 100 g bloem 2 middelgrote eieren 200 ml melk snufje zout snufje kerriepoeder snufje vers geraspte nootmuskaat 2 el roomboter 1 l heldere bouillon naar keuze (runder-, kippen- of groentebouillon) 1 bosje bieslook snufje zwarte peper uit de molen 1. Meng voor de Flädle de bloem in een kom met de eieren, melk, kerriepoeder, zout en nootmuskaat. Klop met een garde tot een glad beslag en laat 15 min. rusten. 2. Smelt de boter in een koekenpan en schep er genoeg beslag in om de bodem heel dun mee te bedekken. Bak de Flädle gaar maar niet te bruin, en bak zo nog drie pannenkoekjes. Laat ze iets afkoelen. 3. Rol de Flädle op en snijd de rollen vervolgens in reepjes. Verdeel die over 4 diepe borden. 4. Verwarm de bouillon en breng op smaak. Knip met een schaar de bieslook fijn. Schep in elk bord de bouillon op de Flädle en strooi er verse bieslook over. Serveer direct. Dit recept komt uit Koch! Duitse keuken anno nu, waarvan beide oplages helaas helemaal uitverkocht zijn. Wel nog te koop in de boekhandel zijn Koch! vegetarisch (ISBN: 9789462501393) en Back! Het Duitse bakboek (ISBN: 9789082214918). De laatste is ook bestelbaar op deze site, zie de homepage. foto: © Maslova Valentina@Shutterstock



1 comment

Related Posts

See All
bottom of page