top of page
  • Aagje Blok

Geroosterde wortelsVroeger hield ik niet van wortel – ik krijg nog nachtmerries van de 70er-klassieker worteltjes met erwten, en dan een klontje boter erop. Brrr! Tot de geroosterde wortel op mijn pad kwam… wat een enorm verschil! En wat in deze dure tijden ook wel fijn is: wortels zijn heel betaalbaar. Dit is een heerlijk bijgerecht, bijvoorbeeld met wat verkruimelde feta erover, of met een gegrild stukje vis of falafel erbij, een dot hummus en wat lekker knapperig brood.


750 g wortels (liefst regenboogwortel, dat oogt leuker)

circa 2 el olijfolie

1 tl limoensap

2 el honing

½ tl kummelzaad

3 knoflookteentjes (niet pellen!)1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak de wortels schoon en snijd in de lengte in vieren.

2. Klop de olijfolie los met het limoensap en de honing en meng door de wortels; doe over in een ovenschaal. Kneus de kummelzaadjes en voeg ze samen met de hele knoflooktenen toe; hussel om en breng op smaak met zout en peper.

3. Rooster de wortels circa. 20 min. de oven. Neem de knoflookteentjes uit de ovenschaal en druk ze boven de wortels uit hun schilletje; serveer.foto: May Lawrence | Unsplash


0 comments

Related Posts

See All

Commenti


bottom of page