top of page
  • Aagje Blok

Komkommersoep met zalm


Geloof het of niet, maar 1 juli is de Dag van de Komkommer. Ter gelegenheid daarvan delen we vandaag een recept uit ons eerste boek Koch! Duitse keuken anno nu. Niet meer te koop helaas en daarom hier af en toe een recept voor de liefhebber. Vandaag: Gurkensuppe mit Lachs, oftewel komkommersoep met zalm,


voor 4

1 kg stoofkomkommers

2 banaansjalotjes

2 el boter

200 ml droge witte wijn

1 el bouillonpoeder

100 g gerookte zalm

1 handvol dille

stukje ‘gewone’ komkommer van ca. 10 cm

150 g crème fraîche

zout, peper


1. Schil de stoofkomkommers en halveer ze in de lengte. Schep met een lepel de zaadjes eruit, gooi die weg en snijd het vruchtvlees klein. Maak ook de sjalotjes schoon en snijd ze in ringetjes.

2. Smelt de boter in een ruime pan. Bak daarin kort de sjalotjes en de komkommerstukjes. Giet de wijn en 600 ml water erbij en roer het bouillonpoeder erdoor. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan ca. 15 min. zachtjes pruttelen.

3. Snijd de zalm in smalle reepjes, was de dille en snijd fijn. Snijd het stukje komkommer in blokjes. We gebruiken hier ‘gewone’ komkommer, want stoofkomkommers zijn rauw niet zo lekker.

4. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de crème fraîche en de dille erdoor; breng op smaak met peper en zout. Schep in diepe borden en garneer met de zalm en de blokjes komkommer. [LT]


Dit recept is afkomstig uit ons boek KOCH! Duitse keuken anno nu.


© foto: Olga Krig @ bigstock.com0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page