top of page
  • Aagje Blok

Gebrannte Mandeln | Suikeramandelen


Nu duidelijk is geworden dat de Weihnachtsmärkte dit jaar vanwege Corona niet doorgaan, zullen we zelf voor Glühwein & Co moeten zorgen. Geen punt: al dat lekkers kun je prima zelf maken! Zoals Gebrannte Mandeln: als je ooit een Weihnachtsmarkt hebt bezocht, heb je ze vast weleens geroken en misschien ook wel gekocht. De rest van het jaar kom je ze soms tegen op kermissen en wijnfeesten, en wij hebben zo’n vermoeden dat ze het ook prima doen als Sinterklaassnack. Laat de amandelen goed drogen en afkoelen voor je toeslaat, want de suiker maakt ze bloedheet!


6 el water

125 g suiker

½ tl kaneel

175 g hele amandelen

drupje olie voor het invetten


1. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet dat heel licht in met olie; zet weg. Breng in een pan met hoge rand het water met de suiker en kaneel aan de kook en roer tot alle suiker is opgelost. Neem van het vuur en doe in een keer alle amandelen erbij.

2. Schep de amandelen goed om en laat iets afkoelen tot de suiker korrelig wordt. Zet de pan weer op het vuur, verwarm al roerend, neem van het vuur en koel opnieuw net zolang tot de suiker korrelig wordt. Herhaal deze stap nog 1 keer en neem de pan van het vuur.

3. Stort de amandelen op de bakplaat. Verspreid ze goed zodat ze niet aan elkaar plakken en je enorme klonten krijgt; trek ze eventueel met twee vorken uit elkaar.


Je kunt aan de kaneel ook nog een snufje chilipoeder of bv. kardemom toevoegen.
foto Anna Witkiewicz | Shutterstock


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page