top of page
  • Aagje Blok

Traubenkuchen | Druivencake

Updated: Jul 1, 2023


Momenteel breek je figuurlijk je nek over de druiven. Wat je met al dat lekkers kunt? Wij maken er steevast deze heerlijke Duitse cake/taart mee. Super snel, super makkelijk, super lekker. Dit recept komt uit ons eerste boek, KOCH! Duitse keuken anno nu. voor ca. 10 porties 125 g boter 125 g suiker 2 eieren 200 g bloem 2 tl bakpoeder 500 g pitloze druiven (wit en blauw gemengd) 3 el geschaafde amandelen poedersuiker

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet een springvorm van 24 cm ø in met boter en bestuif licht met bloem.

  2. Klop in een kom de boter schuimig met de suiker. Werk er een voor een de eieren door. Zeef bloem en bakpoeder erboven en kneed goed. Schep het deeg in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

  3. Was de druiven, dep ze droog en verdeel ze over het deeg; druk ze er goed in – dit voorkomt dat de cake droog wordt. Bestrooi met de amandelen.

  4. Bak de taart 45-50 min. Neem uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Haal dan uit de springvorm en bestuif met poedersuiker.

TIP Deze taart is ook heerlijk met ander fruit, zoals gehalveerde pruimen, stukken appel of schijven nectarine. [MT] foto © teleginatania @ shutterstock #druiventaart #KOCH!


0 comments

Related Posts

See All

Commentaires


bottom of page