top of page
  • Aagje Blok

We bakken voor koningsdag!


en wel: Orangen-Mohn-Muffins | Sinaasappel-maanzaadmuffins


Ter gelegenheid van Koningsdag bakken we ook dit jaar natuurlijk feestelijk oranje! En nee, geen oranje tompouce – want hoe eet je zo’n ding in vredesnaam? – maar subtielere en o zo lekkere sinaasappel-maanzaadmuffins. Je vindt dit recept ook in KOCH! Duitse keuken anno nu, op blz. 128. Fijne dag allemaal!


voor 12 stuks


Voor de muffins:

120 ml karnemelk

90 g maanzaad

60 g boter

100 g suiker

2 eieren

180 g bloem

2 tl bakpoeder

schil van 1 onbespoten sinaasappel, fijngeraspt

120 ml vers sinaasappelsap met vruchtvlees

snuf zout


voor de siroop:

250 ml vers sinaasappelsap

225 g suiker

1 onbespoten sinaasappel


1. Breng voor de muffins langzaam de karnemelk aan de kook; neem van het vuur. Roer het maanzaad erdoor en laat 20 min. intrekken. Smelt de boter en laat afkoelen.

2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de suiker schuimig met de eieren. Mix de afgekoelde boter en het maanzaadmengsel erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder erboven en meng goed. Voeg vervolgens al roerend sinaasappelschil- en- sap toe, alsmede een snufje zout.

3. Schep de massa in muffinvormpjes. Bak de muffins circa 20 min. in de oven.

4. Maak ondertussen de siroop: verwarm al roerend het sap met de suiker tot de suiker is opgelost. Trek met een zesteur dunne reepjes van de sinaasappelschil en voeg die toe aan de siroop. Laat tot een derde inkoken.

5. Prik de bovenkant van elke muffin op een paar plekken in met een saté- of cocktailprikker. Druppel de siroop erover en laat afkoelen.


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page