• Aagje Blok

Aagje bakt... Bolo di pampuna


Er is tegenwoordig voor alles een dag en vandaag is het nationale Antillendag. En dat vieren wij op deze plek met een Antilliaans recept met hèt herfstingrediënt bij uitstek: pompoen! We maken een bolo di pampuna, oftewel een pompoencake. voor 10 tot 12 personen wat boter om in te vetten

400 g kristalsuiker

4 eieren

300 ml zonnebloemolie

200 g pompoenpuree, kant-en-klaar of zelfgemaakt*

(*kook blokjes pompoen 15 min. en pureer ze met een staafmixer)

1 el vanille-extract

1 el koek- of speculaaskruiden

375 g bloem

1 el bakpoeder

snufje zout


1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een tulbandvorm in met wat boter.

2. Klop de suiker luchtig met de eieren, tot de massa verdubbeld is en heel licht van kleur.

3. Spatel achtereenvolgens de olie, pompoenpuree en de smaakmakers erdoor. Roer bloem, bakpoeder en het zout in een kom door elkaar en zeef in drie porties boven het beslag. Spatel het beslag steeds luchtig door elkaar, totdat alles goed gemengd is. Giet het beslag in de vorm en schuif in de oven. Bak 1 uur en 35 minuten. 4. Check met een satéprikker of de cake gaar is – de prikker moet er droog uit komen. Laat iets afkoelen en verwijder dan de vorm. Bestrooi de tulband voor serveren met poedersuiker.


Tip: je kunt de cake ook garneren met bijvoorbeeld een glazuur van poedersuiker aangemaakt met sinaasappelsap of een cream cheese frosting en geroosterde pompoenpitten. [LT]


foto: maridol777@bigstock

#cake #pompoen #bolodipampuna

  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon
  • Twitter
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

© 2020 Uitgeverij Aagje Blok