top of page
  • Aagje Blok

Aagje bakt... Haselnusstorte met rood fruit


Je wist het misschien niet, maar op 5 februari is het World Nutella Day. Dé dag om een lekker recept met Nutella te delen! En daarvan zijn er veel – heel begrijpelijk –, maar er zullen maar weinig recepten zijn waarin Rote Grütze, een Duitse compote van verschillende soorten rood fruit, een aangenaam tegenwicht bieden aan al dat zoete, vette geweld. Serveer de taart in kleine stukken, want het is een enorme calorieënbom.

voor 12 stukken

90 g roomboter

250 g niet te grove koekjes

250 g verse roomkaas

220 g Nutella of een andere chocoladepasta met veel hazelnoten

1 tl vanillepasta

3 el hazelnootlikeur (bijvoorbeeld Frangelico)

300 ml slagroom

5 blaadjes gelatine

500 g Rote Grütze


1. Smelt de boter op laag vuur en laat iets afkoelen. Doe de koekjes in een stevige plastic zak, sluit die en sla ze fijn, bijvoorbeeld met een deegroller. Sommige koekjes kun je, als ze eenmaal in het zakje zitten, met je handen fijnknijpen. Bekleed de bodem van een springvorm van 22 cm ø met bakpapier. Meng de koekkruimels en de boter door elkaar en druk het mengsel op de bodem van de bakvorm uit. Zet in de koelkast.

2. Roer de roomkaas met een mixer goed los met de chocoladepasta, de vanille en likeur. Klop in een tweede kom de slagroom tot zachte pieken en schep vervolgens zo luchtig mogelijk door het roomkaasmengsel. Schep dit op de koekjesbodem en zet terug in de koelkast. Laat daar minimaal 4 uur staan.

3. Leg de blaadjes gelatine in een diep bord met koud water en zet 5 min. weg. Doe de Grütze in een kom. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe met 1 el water in een steelpan en verwarm op laag vuur; roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat tot kamertemperatuur afkoelen. Roer door de Grütze en schep op de taartvulling. Laat minimaal 3 uur opstijven.


Dit recept is afkomstig uit ons boek Back! Het Duitse bakboek, dat je hier en in de (online) boekhandel kunt kopen.


foto: © Aagje Blok


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page