top of page

Aagje bakt Pumpkin Spice cake

  • Aagje Blok
  • Jun 4
  • 2 min read


Soms kom je bij het opruimen van de keukenkastjes iets tegen wat je al veel eerder had zullen gebruiken... afgelopen herfst bijvoorbeeld: een potje Pumpkin Spice specerijen. Maar ach, waarom niet nu, bijvoorbeeld als smaakmaker in een cake? We maken het recept voor Cardamom cake uit Swedish cakes and cookies: een cake met een wat andere samenstelling dan normaal en daardoor wat luchtiger. En vervangen in het recept de kardamom door de Pumpkin Spice mix.


voor 1 grote cake

200 g boter + wat extra om in te vetten

2 eieren

250 g suiker

425 g bloem + wat extra voor de vorm

1 el bakpoeder

1 el Pumpkin Spice specerijen

3 dl melk


voor de garnering

3 el parelsuiker (te koop in online bakspullen winkels)

3 el amandelschaafsel


1.  Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een ronde springvorm met een doorsnee van 26 cm in met wat boter en bestrooi deze vervolgens met een beetje bloem, zodat de cake straks makkelijk loslaat.

2.  Smelt de boter en laat deze afkoelen.

3.  Klop in een kom de eieren en suiker tot het mengsel licht van kleur en dik wordt. Voeg bloem, bakpoeder, specerijen, melk en gesmolten boter toe en meng goed.

4.  Giet het beslag in de springvorm en bestrooi met parelsuiker en amandelschaafsel.

5.  Bak de cake in ongeveer 1 uur gaar. Check dit met een satéprikker, die moet er droog uitkomen; wij hadden nog 5 min. extra in een wat koelere oven (160 °C) nodig. Verwijder de rand van de vorm en laat de cake helemaal afkoelen voor ’m aan te snijden. 


Dit recept is afkomstig uit Swedish cakes and cookies, ISBN: 9781602392625, Skyhorse publishing; uit 2008, maar nog steeds te koop.


© foto Uitgeverij Aagje Blok


# bakken  # cake  # Pumpkinspice  

Comments


  • Bluesky_Logo.svg
  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Bluesky_Logo.svg

© 2024 Uitgeverij Aagje Blok

bottom of page