top of page

Aagje maakt: speculaasmousse

  • Aagje Blok
  • Apr 3
  • 1 min read

Vandaag is het National Chocolate Mousse Day in Amerika. Hoeven we niet aan mee te doen natuurlijk, maar toch… waarom geen mousse als toetje vanavond? En dan een wat avontuurlijkere smaak, bijvoorbeeld deze uit Duitsland: Spekulatiusmousse.


voor 4

3 blaadjes witte gelatine

3 eierdooiers

1 ei

100 ml melk

50 g suiker

100 g speculaas

100 g bittere (couverture) chocolade

1 tl koekkruiden

3 el bruine rum

250 ml slagroom


1. Week in een kommetje de blaadjes gelatine in koud water. Hang een kom boven een pan kokend water en klop daarin de eierdooiers los met het hele ei, de melk en de suiker. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt, want dan wordt het roerei. Neem de kom van de pan. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze toe aan de crème. Roer tot de gelatine is opgelost.

2. Doe de speculaas in een diepvrieszakje en sla met een hard voorwerp (bijvoorbeeld een deegroller) tot fijn kruim. Snijd de chocolade klein. Roer de koekkruiden door de rum en voeg de speculaaskruim en de chocolade toe. Schep er de nog warme eiercrème door en laat afkoelen.

3. Klop de slagroom stijf en spatel door het afgekoelde mengsel. Zet de mousse ca. 3 uur in de koelkast.

4. Maak een ijstang nat met wat water en schep mooie bollen van de mousse.


Dit recept is afkomstig uit ons boek Koch! Duitse keuken anno nu, dat helaas niet meer te koop is. Maar volg ons hier, we publiceren regelmatig recepten uit Koch!


# Duits  # Spekulatius  # dessert

Comments


  • Bluesky_Logo.svg
  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Bluesky_Logo.svg

© 2024 Uitgeverij Aagje Blok

bottom of page