Alvast een recept voor Sinterklaasavond, of elk ander moment waarop je behoefte hebt aan een kop lekkere warme chocolademelk. En voor de verandering eens een kruidige chocolademelk met het aroma van Duitse Lebkuchen: die heerlijk zachte, kruidige koeken die in Duitsland in de weken voor kerst worden gegeten. Ze zijn in Nederland moeilijk te krijgen, maar met dit specerijenmengsel geef je je chocolademelk toch iets van die onweerstaanbare smaak mee.
Voor 2 personen
voor het Lebkuchen-aroma:
10 g kaneelpoeder
5 g gemalen kruidnagel
5 g gemalen piment
5 g gemalen kardemom
2 g anijspoeder
snufje nootmuskaat
voor de chocolademelk:
2 tl suiker
500 ml melk
100 g chocolade
1. Meng de specerijen voor de Lebkuchen. Doe ze in een steelpan en roer ze samen met de suiker en 2 tl koud water tot een glad papje. Giet al roerend de melk erop en breng op laag vuur aan de kook. Neem van het vuur.
2. Laat de melk 15 min. staan om in te trekken. Hak de chocolade klein, doe bij de melk en verwarm al roerend op laag vuur tot de chocolade volledig is gesmolten. Giet in 2 flinke mokken en serveer.
Dit recept komt uit ons boek Koch! De Duitse vegetarische keuken.
Foto: © Natasha Breen@Freepik.com
תגובות