top of page
  • Aagje Blok

Aagje maakt: Choco-Baileys-bonbons met pistachekruim


Het is vandaag Bonbondag! En aangezien er weinig zo leuk is als dingen zelf maken, stropen wij de mouwen op om deze ‘bonbons’ te rollen. Werkje van niks, en ontzettend lekker!


voor 25-30 stuks


50 ml Baileys

100 ml slagroom

200 g melkchocolade

200 g pure chocolade

1 tl vanillepasta

ca. 70 g ongezouten gedopte pistachenoten

snufje cacaopoeder


1. Schenk de Baileys en de slagroom in een pannetje en verwarm al roerend op middelhoog vuur. Doe de beide chocoladesoorten en de vanillepasta erbij en laat volledig in de Baileysroom smelten; neem van het vuur, schenk over in een aardewerken kom en laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.

2. Verdeel de pistaches in twee porties: hak een portie fijn en maal de andere helft, bij voorkeur in een keukenmachine, heel fijn. Pas op tijdens het fijnmalen dat je niet te lang doorgaat – dan krijg je namelijk pistachepasta, en dat is weer niet de bedoeling!

3. Doe wat cacaopoeder op een bordje en vermeng met de fijngemalen pistaches. Neem de ganache uit de koelkast en schep er met twee theelepels, of met een meloenbolletjessteker, bolletjes uit. Rol deze met je handen mooi rond en wentel ze door het cacaopoedermengsel. Rol vervolgens door de grove pistaches en zet tot het serveren koud weg.Foto: Monika Grabkowska @ unsplash


0 comments

Related Posts

See All

留言


bottom of page