top of page
  • Aagje Blok

Aagje maakt: Graupenrisotto


Risotto wordt natuurlijk eigenlijk van rijst gemaakt, maar deze variant vinden wij stiekem zeker zo lekker. Gort heeft namelijk een heerlijke bite en een wat notige smaak, die perfect bij de paddenstoelen en de wijn past. Guten Appetit!


Graupenrisotto mit Pfifferlingen | Gortrisotto met cantharellen

voor 4

2 rode uien

½ rode chilipeper

500 g cantharellen (of kastanjechampignons)

750 ml groentebouillon

3 el olijfolie

250 g parelgort

250 ml droge witte wijn (bijvoorbeeld Franken)

zout, peper

2 el verse tijmblaadjes

1 el boter

1. Pel en snipper 1 ui, snijd de andere ui in ringen. Snijd de chilipeper klein. Veeg met keukenpapier of een kwastje de cantharellen schoon en snijd grote exemplaren iets kleiner. Verwarm de bouillon.

2. Zet een ruime pan met dikke bodem op het vuur en schenk er 2 el olijfolie in. Bak daarin kort de cantharellen (of kastanjechampignons) en de uienringen en neem ze uit de pan; zout ze niet, want dan worden de paddenstoelen taai. Zet weg. Verhit de resterende olie in de pan en bak daarin de uiensnippers en de chilipeper. Bak de gort kort mee en blus met de wijn. Breng op smaak met zout en schep er een soeplepel warme bouillon op.

3. Laat 30 min. zachtjes pruttelen; roer tussentijds goed om en giet er steeds als het vocht door de gort is opgenomen, een pollepel bouillon op. Uiteindelijk moet de gort gaar zijn maar nog beet hebben. Meng er de laatste 10 min. de tijm door.

4. Schep de laatste 5 min. voorzichtig de gebakken cantharellen en uienringen erdoor. Meng er tot slot nog de boter door, laat deze smelten en breng op de risotto op smaak met zout en peper.


Dit recept komt uit ons boek KOCH! De Duitse vegetarische keuken (zie boeken)foto NoirChocolat@Shutterstock

Related Posts

See All

Comments


bottom of page