top of page
Aagje Blok

Aagje maakt... Salmon fishcakes, uit Clodagh’s Suppers



We gaan nog even door met de gezonde recepten en maken deze zalmburgers van de Ierse Clodagh McCenna. Niet moeilijk en heel lekker met bijvoorbeeld waterkers en een dot zure room met mierikswortel.


Voor 4

400 g kruimige aardappels, gekookt en fijngestampt

400 g gare zalm, in grove snippers (warmgerookte zalm is ook lekker)

2 fijngesneden lente-uitjes

2 tl kappertjes

1 el verse dille, fijngehakt

sap en schil van een halve (bio)citroen

zeezout en versgemalen zwarte peper

50 g boter 


Mierikswortelcrème

100 ml crème fraîche 

1 el geraspte mierikswortel, vers of uit een potje

sap en schil van een halve (bio)citroen

1 el platte peterselie, fijngehakt

zeezout en versgemalen zwarte peper

1 citroen in parten


1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Meng alle ingrediënten voor de visburgers behalve de boter in een ruime kom goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel in 4 even grote ballen en druk die een beetje plat.

3. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers kort aan beide zijden (voorzichtig omdraaien!) tot ze een lichtbruin korstje hebben en zet ze dan nog 10 min. in de voorverwarmde oven.

4. Meng ondertussen de ingrediënten voor de mierikswortelcrème en breng op smaak met zout en peper. 

5. Serveer de zalmburgers met een lepel van de mierikswortelcrème, wat waterkers en een partje citroen.


Je kunt het recept ook maken onder begeleiding van Clodagh zelf, in haar prachtig Ierse tongval! https://www.youtube.com/watch?v=E8Lj0PBP1X8


Haar boek, Clodagh’s Suppers, is verschenen bij Kylebooks.co.uk (2019)

ISBN: 978-0-85783-496-6


 

0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page