top of page

aagje maakt: Wortelsoep

  • Aagje Blok
  • 8 okt
  • 1 minuten om te lezen
ree

 

Met die onophoudelijke regen van afgelopen zondag, had ik zin in nog maar één ding: soep. En aangezien de groentela vol lag met al iets oudere, om niet te zeggen kromtrekkende wortels, werd dat dus wortelsoep. Een typisch weinig-moeite-veel-effect-soepje!

 

voor 4 porties

 

1 (zoete) ui

2 knoflookteentjes

1,5 kg wortels (mogen ook wat ouder zijn)

1 stukje verse gember

2 el gezouten boter of zonnebloemolie

1,25 liter groente- of kruidenbouillon

400 ml kokosmelk

zout, peper

1 mespuntje cayennepeper

gladde peterselie

 

1. Pel en snipper de ui en knoflook. Schrap de wortels en snijd ze in blokjes. Schil de gember en rasp of snijd fijn.

2. Verwarm boter of olie en bak daarin 5 min. de uiensnippers; schep af en toe om. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 min. mee; voeg vervolgens in een keer alle wortelblokjes toe. Bak kort.

3. Schenk de bouillon erbij en voeg de gember toe; draai het vuur laag en laat de soep ca. 30 min. zachtjes koken; de wortels moeten nu zacht en gaar zijn. Pureer met een staafmixer en schenk de kokosmelk erbij. Verwarm weer voorzichtig, maar laat niet echt koken; breng op smaak met zout en peper, garneer met wat cayennepeper en wat blaadjes peterselie en serveer direct. Lekker met warm naanbrood.




 

  • Bluesky_Logo.svg
  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Bluesky_Logo.svg

© 2024 Uitgeverij Aagje Blok

bottom of page