top of page
  • Aagje Blok

Bosbessen-yoghurttaartWe hadden iets te enthousiast Griekse yoghurt ingeslagen – hét moment dus om een bestaand cakerecept wat aan te passen om al die yoghurt te kunnen verwerken. Dit is een heerlijk ‘natte’ cake, mede door de bosbessen. Als je van droog houdt, is dit dus misschien niet helemaal jouw cup of tea. Maar anders is dat kopje ideaal bij deze frisse en makkelijke cake!

150 g bosbessen of blauwe bessen

1 tl bakpoeder

300 g bloem + wat extra voor de vorm

2 eieren (m)

250 g suiker

180 zachte roomboter + wat extra voor de vorm

1 el limoensap (kan uit een flesje)

260 g Griekse yoghurt

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een cakevorm in met een beetje boter, bestuif met bloem en klop het teveel aan bloem eruit. Spoel de bosbessen schoon onder koud water, zoek goed uit en laat uitlekken. Meng in een kom het bakpoeder door de bloem.

2. Klop in een tweede kom de eieren schuimig met de suiker. Voeg de boter in vlokjes eraan toe, gevolgd door het limoensap en de yoghurt. Schep dan beetje bij beetje de bloem erdoor en klop tot een glad geheel. Doe dat niet te lang, want dan wordt de cake straks rubberig.

3. Schep de bessen heel voorzichtig door het beslag en schenk dit in de vorm. Bak de cake circa 60 min. en test dan met een prikker of hij gaar is – de prikker (wij gebruiken altijd een satéspiesje) moet er droog uit komen, en de bovenkant van de cake moet goudgeel zijn. Wij hadden ruim 60 min. nodig, dus wees vooral niet te haastig!

4. Neem uit de oven en laat de cake in de vorm circa 10 min. afkoelen. Stort dan voorzichtig op een rooster en laat verder afkoelen. [MT]


#cake #yoghurt #bosbes foto © uitgeverij Aagje Blok

0 comments

Related Posts

See All

Σχόλια


bottom of page