top of page
  • Aagje Blok

Culishoppen top 5 – Groen!


Aangezien het morgen St. Patrick’s Day is hebben we voor jullie 5 leuke, groene culi-hebbedingen verzameld, die ook nog eens ‘groen’ op die andere manier zijn... dus duurzaam, zero-waste en goed voor milieu & klimaat.


1. Kitchen Utensil kookgerei-set. Deze 11-delige set kook- en bakgereedschappen (+ houder) is gemaakt van hout en siliconen. Ze zijn hittebestendig (tot 230 °C) en ook na veelvuldig gebruik verkleuren ze niet. En ze gaan lang mee, dus lekker duurzaam.

Op Bol.com voor 29,95


2. Kruidenzeef cactus. Heb je een hoekje met kruiden in je tuin of op het balkon? Deze siliconen cactus is ideaal om kruiden in te doen en vervolgens in een pan soep te leggen of in de theepot, zodat de kruiden lekker kunnen meetrekken.

Te koop op Warehousexl.nl voor 7,95


3. Bijenwasdoeken. Deze set van 8 bijenwasdoeken in verschillende formaten is super handig voor het verpakken van levensmiddelen als snacks, groenten en brood. Ze zijn gemakkelijk met koud water af te wassen en tot een jaar herbruikbaar. Geen plastic zakjes meer nodig, dus zero waste. En als ze dan weg moeten zijn ze ook nog eens composteerbaar!

Te koop op Amazon.nl voor 17,28


4. Food Huggers. Met deze set van vijf siliconen ‘Food Huggers’ houd je gemakkelijk en veilig je eten langer vers. Je kunt ze gebruiken om bijvoorbeeld een halve citroen of ui mee af te dekken, of als deksel op een potje of glas. Een milieuvriendelijk alternatief voor vershoudfolie en ze kunnen ook nog eens mee kunnen in de vaatwasser, diepvriezer of magnetron.

Op o.a. Miisha.nl te koop voor 15,99


5. Composteerbare sponsdoekjes. Na het koken moet er ook schoongemaakt worden en ook dat kan ‘groen’ met ecologische loofa schuursponsjes en 100% composteerbare sponsdoekjes. Geen keukenpapier meer nodig. [LT]

Op bag-again.nl voor 3,25 (spons) en 4,20 per 2 (doekjes)


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page