top of page
  • Aagje Blok

Rabarber-amandelcakeHet is weer rabarbertijd! Jawel, de eerste stengels heb ik al gespot. Zoals andere mensen helemaal blij worden van de eerste asperges, word ik altijd helemaal gelukkig als er weer rabarber is... zo ontzettend lekker! Bijvoorbeeld in deze cake, een variant op een recept van Sainsbury’s – die vinden zelfs minder grote rabarberfans lekker. Snijd de stukken rabarber niet te klein – zo behoud je dat lekkere rinse.


150 g roomboter op kamertemperatuur

150 g lichtbruine basterdsuiker + 2 el extra

2 eieren

200 g gemalen amandelen

scheutje limoensap

100 g zelfrijzend bakmeel

1 tl bakpoeder

400 g rabarber, gewassen en schoongemaakt, in stukken van 5 cm

3 el amandelschaafsel


1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een springvorm van 21 cm met bakpapier (dit gaat het makkelijkst als je de vorm heel licht invet, dan houdt het papier goed). Pas op dat je niet te veel plooien in het papier maakt.

2. Doe de boter en 150 g suiker in een kom en klop op hoge snelheid romig. Voeg een voor een de eieren toe, gevolgd door de amandelen en het limoensap. Meng bakmeel en bakpoeder, zeef boven de kom en meng goed.

3. Schep de helft van het beslag in de vorm, strijk glad (dit is even lastig, maar komt goed!) en verdeel de helft van de rabarber erover. Strooi 1 el amandelschaafsel en 1 el basterdsuiker erover.

4. Schep het resterend beslag erop en verdeel met je vingertoppen (dit gaat makkelijker dan met een lepel) over de rabarber. Strooi de resterende amandelen erover en bestrooi met 1 el basterdsuiker. Verdeel de rest van de rabarber erover, bestrooi met de resterende amandelen en vervolgens 1 el basterdsuiker.

5. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven, dek af met aluminiumfolie en bak nog eens 20 min. (de folie voorkomt dat de amandelen verbranden). Controleer met een satéprikker of de cake gaar is (deze moet er bijna droog uit komen) en laat in de vorm afkoelen.


© foto Marijne Thomas @ aagjeblok.nl


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page