top of page
  • Aagje Blok

Roter Heringssalat

Updated: Aug 16, 2022


Met dit warme weer hebben we vaak geen zin in warm eten. Maar een frisse salade daarentegen, met knapperig stokbrood... heerlijk! Daarom maken wij vandaag een klassieke Roter Heringssalat. Makkelijk, lekker en ook goed van tevoren klaar te maken, want dat komt de smaak eigenlijk alleen maar ten goede. Guten Appetit!


voor 4 porties


2 middelgrote eieren

1 rode ui

1 grote zure appel (+ drupje citroensap)

200 g gare aardappelen

4 nieuwe haringen

1 zoetzure augurk

2 gekookte rode bietjes

4 el mayonaise

1 el augurkenvocht

1 tl suiker

½ tl mosterd (desgewenst)

peper en zout


1. Kook de eieren hard (ca. 8 min.). Neem ze van het vuur, laat ze schrikken en pel ze.

2. Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd in blokjes; druppel er een klein beetje citroensap over om verkleuren te voorkomen. Snijd de eieren, aardappelen, haringen, augurk en bietjes in kleine blokjes en doe alles in een kom. Voeg de uiensnippers en appel toe.

3. Klop in een klein kommetje de mayonaise los met het augurkenvocht. Breng op smaak met suiker, mosterd, zout en peper. Schep deze dressing voorzichtig door de salade.

4. Dek de kom af en laat de salade bij voorkeur 1 dag in de koelkast intrekken. Roer voor het serveren nog eens goed door. Dol op zuur? Vervang de nieuwe haringen dan door drie zure haringen en strooi nog wat kappertjes door de salade; laat in dat geval de mosterd achterwege.


Dit recept is afkomstig uit ons boek Koch, Duitse keuken anno nu, dat helaas is uitverkocht.


© uitgeverij aagjeblok



0 comments

Related Posts

See All
bottom of page