top of page
  • Aagje Blok

We testen: Melkschijfje


Aangezien wij een naam hoog te houden hebben wat betreft Duits bakken, test Aagje deze week het melkschijfje van Kinder.

De rubriek ‘Het nieuwe eten’ uit de Volkskrant ging ons vorige week voor en kwam tot een rapportcijfer 5: te zoet, te vet, vreselijk reclamespotje en dan die naam... En daar kunnen we het alleen maar grondig mee eens zijn.


Allereerst: ‘MELKSCHIJFJE’... echt? Kan dat niet beter? Deze van oorsprong Duitse traktatie heet daar een Milchschnitte, maar ja, ‘melksneetje’ roept wel heel erg verkeerde associaties op. Maar wat te denken van bijvoorbeeld 'choco-sandwich'? Beetje Engels, maar sandwich is inmiddels toch wel bijna een Nederlands begrip geworden. En een sandwich is wat het is: een marshmallow-achtige vulling tussen twee plakjes chocoladecake. Dan de smaak: inderdaad mierzoete, vettige crème en twee plakjes superdroge cake die qua uiterlijk sterk doen denken aan stofzuigerfilters. Het is te eten, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Laten we zeggen: de calorieën niet waard. En zeker niet een ‘gezonde snack voor kinderen’.


Laten wij nou in Back! Het Duitse bakboek een recept voor Milchschnitte hebben! Die is wèl lekker en heel leuk om zelf te maken (met kinderen...). Zeker niet moeilijk en je kunt aan de vulling allerlei smaakjes toevoegen. Onze Milchschnitte vulden we met kokos (zie foto), maar wat te denken van koffie, hazelnoot, amandel...? [LT] Back! Het Duitse bakboek, hier op deze site te bestellen of bij de (online) boekhandel. ISBN: 978 90 8221 491 8 #BACK! #zelfmaken


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page