top of page
  • Aagje Blok

aagje bakt: framboos-amandelcakejes


In het kader van heimwee en/of vakantieblues maken we de komende tijd lekkers dat we ooit op vakantie aten (of hadden moeten eten!). Vandaag: amandel-frambozencakejes. Jaren geleden bij de tea gekregen in Engeland, waar ze als raspberry petit fours waren aangekondigd en werden uitgesproken als pèttit-furs. Klonk wat harig, maar lekker waren ze zeker! Je kunt ze eventueel nog versieren met glazuur of iets dergelijks, maar eigenlijk hebben ze dat niet echt nodig.


voor ca. 16 grote of 32 kleinere blokjes


125 g boter, zacht

165 g suiker

3 middelgrote eieren

75 g bloem

2 el zelfrijzend bakmeel

4 el gemalen amandelen

80 g dikke yoghurt

125 g verse frambozen


1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een brownievorm (of een andere vierkante vorm) in met boter en bestuif met wat bloem; klop het teveel aan bloem eruit.

2. Klop met een keukenmachine of mixer de boter romig met de suiker en voeg vervolgens, al kloppend, een voor een de eieren toe. Zeef de bloem en het bakmeel erboven en schep er met de hand door; voeg de amandelen, yoghurt en frambozen toe en schep losjes erdoorheen.

3. Vul de voorbereide vorm en bak de cake circa 40 min.; een satéprikker die je erin steekt, moet er droog uit komen. Laat 10 min. in de vorm staan, neem er dan uit en snijd in blokjes.


© foto: uitg. aagjeblok


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page